• 7000, гр. Русе ул. Княжеска 1Б - тел: 082 870150
Газови системи за битови клиенти

Предимствата на газификацията за дома

Природният газ е един от най-ефективните енергоизточници за отопление и осигуряване на топла вода за бита. Благодарение на съвременните уреди и правилното проектиране газифицирането е удобна, безопасна и икономична алтернатива.

Цената на първоначалната инвестиция е не много по-голяма от тази за оборудване с климатици, но възвръщаемостта ѝ във времето много по-добра. Предлага топлина и постоянно наличие на топла вода, както и захранване на уредите за готвене.

Идеален избор е за апартаменти и къщи, предлагайки най-икономичния разход, в сравнение с останалите енергоизточници.

Отоплението с парно на газ е екологично – не замърсява околната среда с вредни емисии, не отделя сажди, миризми и прах. С него лесно ще поддържате оптимална температура у дома, като държите бюджета си в норма. За по-голяма енергоефективност се управлява с помощта на термостат. Позволява настройка по време и температура, включително и дистанционно от смартфон.

Видове котли за домашно парно на газ

Изборът на подходящ котел при инсталирането на системата е от огромно значение. От неговите параметри зависи намаляването на разходите Ви, както и ефективното отопляване на цялата площ. Съществуват два основни вида – кондензни и конвенционални. Днес първите са предпочитано решение, като по-ефективни и екологично издържани.

Този вид използват кондензна технология, при която горещите пари отделени при подгряването се охлаждат във вторичен топлообменнник и по този начин кондензират. Кондензатът – под висока температура – се връща обратно в системата и по този начин повишава полезното ѝ действие до 15%. Благодарение на утилизацията на отпадните продукти  се намалява разходът на гориво и се постига икономичен режим на работа.

Двуконтурните предлагат възможност за подгряване на битоеа гореща вода (БГВ) едновременно с отоплителна функция. Едноконтурните от своя страна се използват единствено за отопление. Те са добър избор, ако използвате бойлер за БГВ и не планирате да инвестирате в преустройство на съоръженията и инсталацията за гореща вода.

Компанията ни работи с доказани на пазара марки, чиито продукти се отличават с дълъг експлоатационен период и ефективна работа. Някои от тях са:

  • Аристон;
  • Immergas;
  • Unical;
  • Baxi

Видове системи, които изграждаме

Приста-Газ Русе е фирма, която специализира в проектирането и изграждането на различни системи за газификация:

Изграждаме инсталации с мощност и регулиране на топлинното натоварване, подходящи за площта за жилището. Разчитайте на професионално съставен проект и прецизно изчисление на необходимите параметри на инсталацията,  съобразени с факторите на външната среда и степента на топлоизолация на жилището.

Извършваме внос на необходимите съоръжения, монтаж и свързване в цялостна отоплителна мрежа. Предлагаме и цялостно изграждане на газопроводи за свързване с газоподаващата мрежа.

Пропан-бутанът е предпочитан източник на енергия, заради по-ниската си цена за отопление. Ние изграждаме инсталации с бутилки или резервоари за пропан-бутан. Целият процес от поръчката, проектирането и доставката на необходимите материали, до въвеждането в експлоатация и изпитването, са наша грижа.

Екипът ни е на разположение да предложи съвременно оборудване, бърза работа и експертно проектиране на високоефективна отоплителна мрежа за Вашия дом. Потърсете ни за консултация при избора на подходящо решение.