• 7000, гр. Русе ул. Княжеска 1Б - тел: 082 870150
Инфрачервени тела

Отоплителни инфрачервени тела

Това е един най-икономичните и безвредни за околната среда начини за затопляне на работни зони в големи помещения. Този метод използва невидимия спектър на светлината за отопляване.

Загряването на въздуха и предметите в помещенията става без изсушаване, повдигане на прах и въздушно движение.

Тези инсталации са икономични – захранвани на природен газ или пропан-бутан. Позволяват прецизно управление на температурата с термостат. Те са енергийно ефективен, евтин и надежден начин за отопляне на локални участъци на производствените площи. Този тип отоплители се отличават с минимални топлинни загуби, в резултат на затоплянето на обектите в дълбочина, за разлика от конвективното затопляне.

Цялостно или зоново

Приста-Газ Русе може да Ви предложи варианти за зоново или цялостно инсталиране на специфични лъчисти тела. Зоновото полагане е подходящо за частично осигуряване на топлина в лаборатории, зали с техника и машини. Цялостното ще осигури поддържането на нормална температура през зимния и преходните сезони в складове и халета.

Видове инфрачервени отоплители

Приста-Газ Русе работи с продуктите на чуждестранни производители, иноватори в сферата на промишленото отопление, като наш основен партньор е италианския производител Carlieuclima. Основните видове инсталации включват светли и тъмни излъчватели. Предлагаме и такива с топлоносител гореща вода за административни, търговски и обществени сгради.

Светлите излъчватели се характеризират с горивен процес, който се случва в помещението. Те представляват компактни конструкции за монтаж на тавана и могат да обхванат цялата площ на помещенията. Лъчистите печки са съставени от висококачествени вградени автономни нагреватели, проектирани и реализирани с най-съвременните производствени системи. Леки, компактни и заемащи малко пространство, те могат да бъдат насочвани, за да се постигне точна дифузия на топлината към отопляемите зони.

Най-новите разработки включват употребата на т.н. каталитични панели за инсталиране в зали с повишена пожарна опасност.

Тъмните излъчватели с най-често тръбни. Предлагат се под формата на тръбни панели за зоново, насочено или цялостно отопление. Те се отличават с мощно излъчване, икономично захранване на метан или пропан-бутан. Горивният процес се случва в помещението, но изгорелите газове могат да бъдат изведени и отвън. Те имат по-високо КПД и позволяват по-гъвкаво разположение над отопляемите зони.

По-сложните конструкции предвиждат употребата на множество горелки в системата, за повишаване на ефективността и намаляване на разхода на гориво. Този тип съоръжения могат да бъдат както „сухи“ – без отделяне на кондензат, така и кондензни, като вторите постигат по-високо КПД.

Потърсете експертите на Приста-Газ Русе за консултация за най-новите методи за промишлено отопление и детайли относно технологията с инфраред лъчение.