• 7000, гр. Русе ул. Княжеска 1Б - тел: 082 870150
Отопление с котли

Отопление за промишлени и обществени сгради

Отоплението на сгради с много помещения, като цехове, производствени зали, училища, болници и офиси изисква изграждането на ефективни инсталации с висока мощност и икономичен разход. За разлика от доставянето на топлина с чилъри или инфрачервени тела, тук конвенционалните системи с котли намират по-широко приложение, благодарение на по-ниската си инвестиция.

Приста-Газ Русе има голям опит в реализирането на проекти за промишлени и обществени отоплителни системи. Те могат да използват различни енергоносители като:

  • Природен газ или пропан-бутан;
  • Чипс, пелети, костилки и стърготини;
  • Въглища, брикети;
  • Нафта или мазут;
  • Електричество.

Фирмата предлага създаване на проект, доставката и монтажа на необходимите съоръжения и арматура, както и внимателно изпитване. Съвременните решения предлагат микропроцесорно управление, автоматизиран контрол на мощността, както и контролиран горивен процес, намаляващ разхода на гориво.

Отоплителните инсталации с котелни станции позволяват употребата на икономични енергоносители, като метан в комбинация с възобновяеми източници на енергия, например соларни панели. Подобни алтернативи предлагат възможност за осигуряване на БГВ през цялата година, намаляване на разходите за гориво и бърза възръщаемост на инвестицията.

Каскадни инсталации

Съоръженията под формата на каскада от няколко котела са удобно и съвременно решение за осигуряване на топлина в търговски и обществени обекти, жилищни кооперации, работни площи. Инсталирането в каскада позволява плавно увеличение на общата мощност, според нуждата от енергия и без необходимост от сложно преустройство. Подобен избор може да осигури до 1.5 MW топлоенергия, като същевременно не изисква много място за монтаж.

Използваните котли са стенни, най-често работещи на природен газ, като могат да бъдат както едноконтурни, така и двуконтурни. Каскадните системи могат да бъдат монтирани на малко пространство, под кота терен или на покрива. Позволяват включването и на възобновяеми енергийни източници – соларни панели и термопомпа за допълнителна ефективност и намаляване на разходите. Огромно предимство е изключително улесненото управление, чрез дигитални контролери, като то може да се извършва и дистанционно.

Нашите предимства

Компанията има над 18 години опит в изграждането на котелни станции и съоръжения за газификация. Можем да се справим и с най-комплексните проекти, да изготвим подходящо решение за всяка сграда, като използваме предимствата на технологичните новости в отоплението.

Екипът ни включва високо квалифицирани изпълнителски кадри и инженери с многогодишен опит в решаването на проблеми. Насреща сме да бъдем Вашия доверен партньор в професионалното инсталиране на съоръжения, с параметри подходящи за Вашето потребление и нужди.

Потърсете ни още днес, като се свържете с нас, чрез контактната форма или по телефона.