• 7000, гр. Русе ул. Княжеска 1Б - тел: 082 870150
Инсталации за битови клиенти

Какво представляват отоплителните системи за дома

Това са съоръжения за локално парно, които включват монтирането на различни топлинни тела и тяхното свързване с източника на енергия – ТЕЦ, котел на газ или друго гориво или пък електрически. Необходимо е изграждането на тръбна система, като съществуват няколко основни вида: със стоманени, полипропиленови, полиетиленови тръби с алуминиева вложка или медни тръби.

Изборът на топлинни тела варира между стоманени и алуминиеви радиатори, чугунени, които постепенно излизат от употреба или конвектори. Конвекторите са предпочитани за по-големи помещения, стаи с високи тавани и голяма остъклена площ.

Какви инсталации предлагаме

Приста-Газ Русе предлага широк спектър от видове отоплителни инсталации за битови нужди. В зависимост от използваната суровина те използват котли работещи с:

  • Газови;
  • Нафта и течно гориво;
  • На твърдо гориво – въглища, дърва или брикети;
  • Електрически;
  • С пелети.

Каква система да изберете

В зависимост от типа на разширителния съд и начинът, по който флуидът циркулира, локалната система може да бъде два вида: отворена или затворена към атмосферата, съответно с естествена или принудителна циркулация.

Отворената инсталация за се отличава с по-малък разширителен. Той се монтира в най-високата точка и изисква пространство защитено от замръзване. Отделно се отвеждат преливната, отдушната и сигналните тръби.

Циркулацията на топлоносителя може да се осъществява по естествен път, в рeзултат на температурните разлики в различните точки и правилно изчислените диаметри, разположение и наклон на тръбите. Този вид се отличава с лесна поддръжка и бърз монтаж.

Затворената използва по-голям разширителен съд с мембрана и предварително зададено налягане със сгъстен въздух, съобразено с капацитета на съоръжението. Циркулацията на топлоносителя тук е принудителна – осъществява се, чрез специализирана автоматизирана помпа.

Тя се отличава с по-висок коефициент на полезно действие, автоматизиран контрол за поддържане на налягането и други параметри. Позволява поддържането на многозоново отопление. Подходяща е за затопляне на по-големи площи.

Защо да предпочетете локално парно за бита

Изграждането на собствена отоплителна мрежа има своите предимства пред останалите начини за отопление на дома:

  • Икономичен начин за отопляне на помещенията, след професионална настройка и изграждане;
  • Не изисква постоянна поддръжка и позволява използване и само при нужда;
  • Домашното парно би могло да бъде много евтин метод, според използваните суровини;
  • Позволява свързване и на бойлер със серпентина за осигуряване на гореща вода за бита;
  • Предоставя независимост от общите част и съседските апартаменти.

Експертите на Приста-Газ Русе са на разположение за въпроси и безплатна консултация. Потърсете ни още днес.