• 7000, гр. Русе ул. Княжеска 1Б - тел: 082 870150
Чилъри

Защо да предпочетете отоплителна система с чилъри

Чилърните системи заемат сериозно място сред икономичните методи за отопление. Особено ефективни при обширни затворени пространства, те се нуждаят от малко количество електрическа енергия за захранване, но предлагат висока производителност.

Те са начин за осигуряване на централна климатизация с компактно инсталиране на открито. При правилното изчисление и избор на работните параметри, чилърите имат капацитета да осигурят оптимален температурен комфорт в цели многоетажни сгради. Инсталациите, които Приста-Газ изгражда се характеризират с правилно установена номинална мощност и температурен диапазон, възможност за работа при ниски температури, дистанционно управление и др.

Чилърните инсталации предлагат зоново и автоматично управление на температурата. Те са модулни и позволяват добавянето на допълнителни външни тела.

Термопомпените агрегати и техните предимства

Термопомпите подобно на чилърните агрегати са подходящо решение за отопление на цехове и складове, административни сгради, болници, училища и детски градини. В допълнение те предлагат възможност за генериране на топлоенергия от природата – почвата, подпочвени води, въздуха или слънчевата радиация.

Подобно съоръжение изисква малко електроенергия за захранване, а отоплява или охлажда използвайки безплатен ресурс. Основно предимство е възможността за утилизация на процеса, чрез оползотворяване на отпадните потоци – изхвърлен въздух или вода, както и енергията генерирана от самия агрегат за подгряване на БГВ.

Инвестиция в икономия и производителност

Инвестицията в чилър или термопомпена система е рентабилно решение в дългосрочен план:

  • Може да се интегрира и с вече съществуваща мрежа от вътрешни отоплителни тела – радиатори, конвектори или въздуховоди;
  • Намалява разходите за електроенергия, природен газ или друго гориво с до 80%;
  • Не изхвърля вредни емисии;
  • Има ниски нива на шума;
  • Позволява комбиниране с подово или стенно отопление;
  • Позволява усвояването на енергията от връщащия флуид.

Професионалисти в сферата на отоплението

Приста-Газ Русе предлага проектирането и изпълнението на проекти с чилъри и термопомпи „вода-вода“, „въздух-вода“, както и геотермални инсталации. Фирмата ще изгради подходящите колектори – водни, земни или колекторна ограда. Ние работим с доказани на пазара производители на отоплително оборудване. Екипът ни познава в детайли особеностите на различното оборудване и спецификата на неговите параметри.

Разчитайте на опита на нашите инженери, които ще Ви предложат инвестиция в оборудване на най-добра цена в дългосрочен план, в зависимост от потребностите и мащаба на сградата.

Нашите консултанти са на линия, за да отговарят на Вашите въпроси. Потърсете ни още днес.