• 7000, гр. Русе ул. Княжеска 1Б - тел: 082 870150
Инсталации със сгъстен въздух

Какви са нашите услуги

Приста-Газ Русе се занимава с проектиране и изграждане на системи работещи със сгъстен въздух. Можем да предложим разработка на специфичен проект, базиран на нуждите на Вашия бизнес.

Пневматичните инсталации намират широко приложение за производствени целите, като основна тяхна характеристика е прецизната настройка и възможност за управление на налягането. Съоръженията които фирмата изгражда включват всички основни компоненти, необходими за пълноценното функциониране на Вашата система:

Компресори – Бутални с постоянен дебит или винтови с честотна регулация. Компанията ни работи с български и чуждестранни производители на компресорна техника. Тя притежава задължителен гаранционен срок, като залагаме на доказани марки.

Ресивери – Въздушни резервоари за складиране на сгъстен въздух с голям обем и постоянно налягане.

Филтри – Компоненти, които регулират до нормални граници насищането с твърди частици. Ще Ви насочим към правилния избор на филтри за съответния работен дебит.

Изсушители – Изсушителите са задължителна част от оборудването, като помагат за контрола на съдържанието на влаго и маслосъдържание.

Кондензоотделители – За извеждане на кондензата извън системата.

Омасляващи устройства – В зависимост от приложението омасляването е необходимо за предотвратяване на свръх триене и преждевременна амортизация на работната автоматика.

Ние ще се погрижим за набавянето на специфичното оборудване в най-кратък срок.

Висок коефициент на полезно действие

За постигането на максимален коефициент на полезно действие от Вашата компресорна уредба, разчитайте на опитните ни инженери. Всички наши проекти са построени на база комплексно изчисление на важните параметри като: необходимо максимално налягане, ефективност при пълно или частично натоварване, нива на шума, оптимизация на работата, чрез електронен контрол.

Предимства на пневматичните инсталации

Компресираният въздух има огромно значение за съвременната индустрия. Той осигурява необходимата механична сила с много по-малка консумация на електричество.

Техниката захранвана от подобен тип съоръжения се отличава с по-голяма устойчивост във времето и по-малко повреди, благодарение на по-простото си устройство.

Машините задвижвани от въздух под налягане имат висока пикова мощност и не изискват сложна поддръжка. Цялостната инвестиция в пневматика, изграждане на уредбата, както и разходите за поддръжка, често е по-малка от тази при работа с електрическа автоматика.

Приложение в промишлеността

Пневматичните инсталации имат многостранно приложение в производствената дейност. Те се използват широко в автомобилната индустрия и при производството на части, при изработката на опаковки и пакетирането.

Подходящо решение са за пресоване, разрязване и оформяне на профили, като се отличават с особена ефективност и бързина на действието.

Запознайте екипа на Приста-Газ Русе с Вашия бизнес и цели. Ние сме насреща да предложим най-доброто решение.