• 7000, гр. Русе ул. Княжеска 1Б - тел: 082 870150

Газово стопанство – Булмаркет АД

Проект и поставени задачи

През 2011 година фирмата стартира голям проект за клиента Булмаркет АД, който се нуждаеше от експертно изпълнение за мащабен обект – газово стопанство с общ капацитет 2200 m3 в Гюргево, Румъния. Като част от проекта фирмата изгради ЖП и авто разтоварища и помпено-компресорни станции.

Приста-Газ Русе имаше задачата да проектира и изгради свързваща и отвеждаща система към вече същестуващите в газовото стопанство резервоари, заедно с допълнителната инфраструктура и метални конструкции.

Предизвикателство по време на изпълнението беше създаването на инсталация, която може да понесе преноса на голямо количество газ, докато разтоварването се случва бързо и максимално ефективно. Търсен резултат беше ефикасна работа при разтоварването и пълнене на цистерни, както и безопасното съхранение в сферичните резервоари.

С цел осигуряване на безопасността на съоръжението компанията ни извърши изпитване на резервоарите, създаване на критично налягане и изпитване на дебелината на стените и заварките.

За клиента Булмаркет АД фирмата проектира и изгради

  • Всички тръбни мрежи за пропан-бутан;
  • Тръбно трасе за азот и въздух;
  • Пожаробезопасно трасе за вода за охлаждане на резервоарите;
  • Монтаж на цялата спомагателна арматура, помпи и компресори;
  • Монтаж на метални конструкции поддържащи трасетата, както и всички допълнителни инфраструктурни конструкции, като обслужващи площадки и стълби.

Време за изпълнение

Приста-Газ Русе работи активно по обекта в периода 2012 – 2013 г. осигурявайки мобилен екип от изпълнителски кадри, проектанти и инженери на локацията.

 

Година на изпълнение: 2012-2013
Локация: Гюргево, Румъния
Уебсайт: http://www.bulmarket.bg/